Vorige week begon het weer. Wil je het echt niet, want we hebben er nog? Volkskantlezers helpen de bokjes dus niet genoeg. En jazeker wel, ik besteed er graag nog eens aandacht aan. Jong geitenvlees is een belevenis en je helpt het dier ermee. Daarom mogen geitenbokjes met een onbezwaard gemoed. Voor zondagse voorjaarsfeestmalen.
Amsterdamse fijnproevers boffen. Ze kunnen terecht bij Maarten van Caulil in de Haarlemmerstraat. Van Caulil verkoopt de bokjes (en een enkel geitje) van kaasmaakster Hanneke Kuppens. Ze kunnen ook terecht op de Amsterdamse Noordermarkt bij Herman van Koevering van biologische geitenkaasmakerij De Wolverlei in Delden. Van Koevering biedt de gelegenheid een lam te reserveren.
Uit de mailing van Wolverlei:
Het is lammertijd op Wolverlei, ecologische geitenhouderij en kaasmakerij. Wij maken heerlijke zachte geitenkaasjes naar Frans recept. Wij doen dit van de melk van 100 melkgeiten. Voor de melkproductie van deze geiten is het vereist dat zij ieder jaar een of meerdere lammeren krijgen. De geitenmelk verkazen wij en de lammeren voeren we met ecologisch melkpoeder.
Voorheen was het mogelijk om lammeren op biologische geitenhouderijen op te fokken met gangbaar voer. Door verscherpte regelgeving mag dit nu niet meer. En terecht, vinden wij.
Wij fokken nu zelf onze lammeren op, op ecologische wijze, en proberen deze ook zelf af te zetten.
Dit biedt u de mogelijkheid om van een unieke kans gebruik te maken! U kunt tijdelijk (h)eerlijk ecologisch lamvlees bij ons bestellen.
We kunnen de komende tijd (tot ongeveer half mei) lamsvlees leveren voor 15 euro per kilo. U kunt slechts hele lammeren bestellen (ongeveer 6 kilo schoongemaakt vlees). Desgewenst laten we de lammeren door de slager in 'technische delen' snijden: twee voorpoten, twee achterbouten, een zadel en een nek. Dit snijden kost 10 euro extra per lam. Als u 6 kilo wat veel vindt, is dit een mooie gelegenheid om wat vrienden uit te nodigen of samen met hen een lam te kopen.
Bestellen en vragen kan via info@wolverlei.nl. Geef uw telefoonnummer door, dan bellen wij u wanneer we het lamsvlees hebben. U kunt het ophalen op de boerderij in Delden of op zaterdag op de Noordermarkt in Amsterdam. Grotere bestellingen kunnen we ook komen brengen.
Help de bokjes, en eet ze hier. Voor je genot hoef je het echt niet te laten en je gerieft er zelfs je vegetarische medemens mee.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
en de website http://www.geitenvlees.com/index.php?i=21
Dick, het gaat om het volgende rapport:
Introductie van de Chevon
Beste P.C. Govers, je verwijzing is niet meteen helder. Kun je de exacte naam van het rapport aangeven?
Ik vind het moeilijk voorstelbaar dat een 7 maands dier rendabeler zou zijn, dus ben razend benieuwd.
Rapport 16 bio-geit introductie van de chevon www.louisbolk.nl
Groet peter en ina, hansketien,bio-dyn. geitenboerderij, Mantinge Drenthe.
Wie wat wil weten over prijsopbouw van geitenlamsvlees kan ons rapport lezen alles uit de praktijk van ons bedrijf, en geiten van 7 maand zijn inderdaad het lekkerst en economisch beter haalbaar dan zuiglammeren.