Het hangt al een poosje in de lucht, maar 3D-geprint voedsel lijkt door te breken. Vleesgroothandelaar Carmans gaat, naar eigen zeggen als eerste Belgische bedrijf, vlees produceren met een 3D-printer. In de 3D-printer gaat een mengsel van varkensvlees. De printer kan dit vervolgens elke vorm geven en bakt het meteen op een hete plaat. Ook groenten kunnen geprint en direct bereid worden. Printvoedsel kan worden aangepast aan individuele wensen, niet alleen qua vorm, maar ook ten aanzien van voedingsstoffen, calorieën of de toevoeging van geneesmiddelen.
Lees ook
-
16
+Vleestaks onvermijdelijk binnen 5 tot 10 jaar, denkt grote investeerder 12 dec 2017
- 1 Kaas uit 3D-printer smelt sneller 20 mrt 2017
- 1 Becel-onderzoek verhuist naar Wageningen 6 okt 2016
- 0 Ook Aldi ziet toekomst in kwaliteit en service 19 mei 2016
-
28
+Van 6 naar 5% kans op darmkanker door minder vlees 30 okt 2015
- 33 Gates: ‘genoeg vlees voor iedereen’ 7 mei 2015
- 1 EU overweegt ook steun voor zuivel in Ruslandcrisis 23 aug 2014
- 0 VS en Canada uiten kritiek op elkaars vleesveiligheid 9 jan 2014
- 2 Indonesië krijgt eigen rundvlees niet op de rit 17 dec 2012
- 106 “Oost-Europese kip met ster is goed voor Nederlandse kipsector” 5 jul 2012
Die 93-103 nutriënten in de bodem en het voedsel, voor de rest is me wel duidelijk wat je bedoelt.
Het zijn zelfs 103 nutriënten die ik op mijn lijstje heb staan.
Als je een kopietje wilt hebben Dick V. heeft mijn mail adres en stuur hem je graag.
Maar heb een vraag, kun je de rest van mijn eerste stuk duiden en wat vind je er van?
Deel je mijn zorg dat commercieel belang de echte problematiek overschaduwd?
Het wordt me al iets duidelijker wat je bedoelt. Maar nog wel de vraag: hoe kom je bij 93? Welke 93 stoffen zijn dat? Of heb je 93 als willekeurig groot getal gekozen, om aan te geven dat er veel mineralen zijn.
Enno #2
Nutriënten zijn de bouwstoffen essentieel voor leven, geef enkele voorbeelden: N. P. K. Maar Ca, B, Si, Mg, Sc, Fe, Mo, enz. zijn ieder in zijn eigen hoeveelheid belangrijk voor een gezonde groei en instandhouding van een gezond lichaam. De complexiteit bestaat uit het gegeven dat er zeker 3 gegevens belangrijk zijn in deze materie. 1. Er moet van elk nutriënt in zijn eigen hoeveelheid voldoende aanwezig zijn 2. De nutriënten moeten van natuurlijke (vorm) oorsprong zijn. 3 Misschien de allerbelangrijkste, de nutriënten moeten in de natuurlijke verhouding (balans) in ons voedsel aanwezig zijn. Nog ter aanvulling de nutriënten in de bodem zijn aanwezig grotendeels in vaste vorm, een paar in vloeibare vorm en een tien tal in gasvorm.
Je schrijft "93 nutriënten in de bodem aanwezig". Wat bedoel je daarmee? Welke nutriënten zijn dat?