In 2016 viel 73% van de ruim 30 miljoen Venezolanen gemiddeld bijna 9 kilo af. Dat blijkt uit de jaarlijkse ENCOVI, de nationale levensomstandighedenpeiling uitgevoerd door Venezolaanse universiteiten en NGO's. Venezuela verkeert in een zware economische crisis. Het land kampt als gevolg daarvan met voedselschaarste en prijzen die de pan uit rijzen. Vorig jaar had 93% van de ondervraagden niet genoeg geld om eten te kopen. Dat lossen de Venezolanen op door minder en minder vaak te eten. Het Venezolaanse dieet bestaat vooral uit groente en aardappelen omdat vlees moeilijk verkrijgbaar is. 9,6 miljoen Venezolanen zeggen nog maar 2 of minder maaltijden per dag te eten. In de volksmond heet dit nu ook wel het 'Maduro-dieet' - naar de president van het land. Volgens de officiële definitie van honger van de Verenigde Naties verkeert het land nog niet in een hongersnood.
NOS - Redirecting to /artikel/2159405-venezolanen-vallen-in-jaar-tijd-bijna-9-kilo-af-door-voedseltekort.html
Lees ook
-
3
+Koekkruimelcrisis door pandemie én klimaatverandering 18 nov 2021
-
14
+‘Vrije wereldhandel belangrijk in strijd tegen voedseltekorten’ - al helemaal in een tijd van Covid 31 jul 2020
- 0 Vrieshuizen China vol varkensvlees 22 jun 2019
-
0
+Bier genoeg, maar Duitsland heeft flessen te kort 26 jul 2018
-
2
+Venezolanen verliezen kilo’s door crisis 23 feb 2018
Wow, dit zijn heftige cijfers. Zeker wanneer je denkt aan het feit dat het WFP, wij en vele andere bedrijven strijden voor het behalen van Zero Hunger in 2030.
Zou het geen optie zijn om voor de mensen uit Venezuela zelf voedsel te produceren Met onze producten kunnen zij dit op een waterbesparende en goedkope manier doen. Zo zijn zij toch in staat om hun families te voeden met het fruit en de groentes! Er zou eventueel zelfs een inkomen mee verdient kunnen worden.