Volgens food trend expert Liz Moskow is een van de trends voor 2017 dat chocoladedesserts niet alleen meer na de avondmaaltijd gegeten worden, maar de hele dag door. Zij verwacht dat chocoladetaart op het ontbijtmenu en de lunchkaart verschijnt. In een recente studie toonden onderzoekers aan dat pure chocola het abstract denken, geheugen en aandacht verbetert. Een andere studie suggereert dat chocola in de ochtend helpt bij afvallen. “Chocola bereidt je voor op de werkdag, dus er is geen betere tijd om het te eten dan bij het ontbijt", aldus Moskow.
Lees ook
- 11 Crowdfunding voor ‘Vegansuper’ in Groningen 22 jun 2016
-
13
+‘De ontbijtmythe is het werk van ontbijtgranenfabrikanten’ 24 feb 2016
- 3 Low carb trend tast winst Kellogg’s aan 31 okt 2014
- 0 Fast Food ketens strijden om de ontbijter 1 jun 2014
- 0 Strandtenten gedijen goed aan de Nederlandse kust 23 sep 2013
Als bron staat vermeld de dailymail. Ik neem wel een korrel zout voor m'n ontbijt, lijkt me beter dan suiker.
Ja, chocolade, zo puur mogelijk, maar geen taart of koekjes of toetjes of.............Gewoon normale reep PURE chocola. Zo wat zijn, elke ochtend een stukje chocoladetaart, als het nou nog eens echt gezond zou zijn en je er ook nog eens mee afvalt schrijf ik mezelf ook in........