Tot ongenoegen van voedselwaakhond foodwatch maakte de NVWA vorige week wél bekend dat er vorig jaar meer horecabedrijven waren gesloten of onder verscherpt toezicht waren gesteld, maar worden de specifieke inspectieresultaten, behalve van lunchrooms, nog steeds niet met consumenten gedeeld. Die belofte deed de NVWA namelijk in 2014. Daarom diende foodwatch vandaag een Wob-verzoek in om de NVWA te dwingen alle horeca-inspectiegegevens, van 2013 tot nu, openbaar te maken. Foodwatch vindt dat deze trage procedure niet nodig hoort te zijn en roept de NVWA op om eindelijk volledig inzicht te geven in de schone keukens van de Nederlandse horeca.
Lees ook
- 0 Ruim helft restaurants voldoet niet aan allergenenwet 2 feb 2024
- 0 NVWA telt meer vieze eethuizen 9 apr 2019
-
2
+‘Prima idee, maar een nationale veiligheidsinspectie gaat ‘m niet worden’ 9 apr 2019
-
6
+Stel je voor wat er zou kunnen gebeuren als foodwatch vóór Nederlandse tuinders zou pleiten 3 aug 2018
-
1
+De vieze keukens van Nederland 3 jul 2017
- 0 NVWA maakt eerste risicobeoordeling openbaar 6 apr 2017
- 2 foodwatch start emailactie hygiëne in de horeca 8 sep 2016
- 1 ‘NVWA slagvaardiger in verscherpt toezicht’ 18 jul 2016
- 9 foodwatch krijgt gelijk in paardenvleesaffaire 2 dec 2015
- 27 Foodwatch wil weten wie Seltenvlees heeft gegeten 10 apr 2015
Deze gegevens behoren gewoon transparant te zijn,maar de politiek heeft de nvwa wel kort gewiekt.
Met het badwater is het kind meegegaan.Deskundigheid is iets meer dan alleen een schone keuken,het objectief vastleggen vraagt juridisch gevoel en dat komt met ervaring. Er is niet voor niets een nietszeggende woordvoerder aan gesteld en de heer PAUL hoeft zijn tijddan niet aan
al die kamer vragen te beantwoorden, Nee , de engelse gebruiken al jaren een beter systeem,aan de deur kun je zien in welke categorie ze vallen.