Als de wereld onverhoopt door een ramp getroffen wordt, kun je maar het beste een supermarkt induiken. Daar is voldoende eten en drinken beschikbaar om 1 volwassene 55 jaar in leven te houden, ontdekte de Britse wetenschapper Lewis Dartnell. Hij onderzocht hoe Britten kunnen overleven als de apocalyps zich aandient.

Darnell berekende op basis van de verhouding tussen kort en lang houdbaar voedsel en de aanwezige hoeveelheid drinkwater in de gemiddelde Britse super dat 1 persoon het in zo'n super 55 jaar zou kunnen volhouden.

Dartnell ontdekte ook dat ongeveer een derde van de Britse bevolking een 'noodgevallentas' heeft klaarstaan voor het geval zich een ramp voordoet. Daarin zou 61% voedsel doen, 53% medicijnen en 47% een mobiele telefoon. Essentiële overlevingsinstrumenten als lucifers of een plastic waterfles stonden minder hoog op het lijstje, bij respectievelijk 22% en 10%. Weinig mensen weten dat je in een plastic fles water kunt desinfecteren door de fles eenvoudig aan zonlicht bloot te stellen.

Volgende maand presenteert Dartnell zijn bevindingen tijdens The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair in Birmingham.
One adult 'could survive for 55 years' on contents of average supermarket in the event of an apocalypse
Reageer
  • Deel
Druk af