Hoe zorg je dat ouderen in zorginstellingen meer groenten en fruit eten? Dat zocht Wageningen Economic Research uit. Ouderen blijken te kampen met een algeheel gebrek aan eetlust, kauw- en slikproblemen. Vaker groente en fruit op maat (geschild, gesneden) aanbieden, biedt al uitkomst. De uitstraling van groente en fruit op het bord blijkt bovendien de eetlust te versterken. Met groente ziet de maaltijd er 'mooier en lekkerder' uit.
AgriHolland - AgriHolland Nieuws: Kansen voor meer groente en fruit in zorginstellingen
Lees ook
-
25
+Gewaagde stelling: luister naar je natuurlijke eetlusten en je blijft op gewicht 12 aug 2020
-
2
+Europees gezondheidsinstituut telt jaarlijks 9 miljoen infecties in zorginstellingen 19 nov 2018
-
12
+‘Suppletie vitamine D en calcium bij 50-plussers heeft geen effect’ 28 dec 2017
- 0 Gratis schoolfruit en melk voor Vlaamse schooljeugd 24 apr 2017
- 0 ‘Zorginstellingen Noordoost-Brabant verspillen 30% voedsel’ 3 mrt 2017
- 1 ‘Thuisbezorgmaaltijden: ongezond en teveel bacteriën’ 19 okt 2016
-
1
+‘Sociale contacten even belangrijk als sporten en gezond eten’ 6 jan 2016
- 29 Smaakversterkers houden ouderen vitaal 26 jan 2015
- 0 Hersencellen kunnen trek beteugelen - bij muizen 28 jul 2014
- 81 Gebakje tegen ondervoeding bij C1000 29 jun 2012