In het project the European Institute of Innovation and Technology (EIT) zullen 50 verschillende partners de komende 7 jaar bijna €1,2 miljard investeren in de ontwikkeling van zogeheten duurzame voeding. Onder de partners zijn bedrijven die eiwitten uit algen en erwten winnen om de samenleving minder te belasten met de productie van dierlijke eiwitten. Het EIT beoogt de ondersteuning van 350 start-ups en opleiding van 10.000 afgestudeerden. Daarnaast hoopt het EIT in 2024, 290 nieuwe of verbeterde producten, diensten en processen te hebben ontwikkeld en in 2030 te hebben kunnen bijdragen aan een reductie met 40% van voedselgerelateerde broeikasgassen in de EU.
Lees ook
-
7
+Duurzaam eten met supplementen is een pseudo-oplossing 28 jun 2023
-
66
+De ideale vleesvervanger moet nog ontdekt worden 25 apr 2021
-
3
+Unileverproducten krijgen een CO2-label 16 jun 2020
- 8 Kaas zonder melk 16 mei 2019
-
4
+Minister Marghem wil Belgische klimaatverplichting versoepelen 6 jun 2017