Het FD besteedt aandacht aan het werk van de Nederlandse voedingspsycholoog Koert van Ittersum. Samen met de wereldberoemde Brian Wansink laat hij zien dat hoe we eten van belang is voor ons gewicht. Kleiner servies helpt je heel effectief om minder op te scheppen en dus minder te eten. De krant beschrijft het vermakelijke ijs-experiment waarmee Van Ittersum en Wansink een groep adviserende voedingsdeskundigen beet namen. Ze dachten dat ze minder ijs hadden gegeten dan ze werkelijk deden, omdat ze zich geen rekenschap gaven van de grootte van hun coupe.
Lees ook
- 11 De 7 dingen die je moet doen om voortaan moeiteloos slim te eten 28 sep 2014
- 3 Volwassenen eten braaf bordje leeg, kinderen niet 25 jul 2014
- 3 ‘Light dranken beter dan water bij afvallen’ 29 mei 2014
- 2 Minigids Consumentenbond over: Dieet 6 jan 2013
- 0 Drie keer scoren met fastfood in sterrenomgeving 31 aug 2012