Restaurantpersoneel in de VS zou tekort schieten bij het informeren van klanten over de risico’s van ongaar vlees. Dat zegt een nieuw onderzoek. Amerikaanse restaurants zijn wettelijk verplicht om hun gasten te wijzen op de gevaren van ongaar rund- en kippenvlees. In de studie bestelden proefpersonen in 265 verschillende restaurants twee hamburgers: een well-done en een medium-rare. Vervolgens turfden ze of en noteerden ze hoe het restaurant hen inlichtte over de risico's. 25% van de restaurants wilde geen ongare hamburger verkopen aan de proefpersonen. Restaurants die dat wel deden, gaven in 77% van de gevallen onbetrouwbare informatie over de voedselveiligheid.
ScienceDaily
Lees ook
-
0
+Inflatie en personeelstekort drukken ‘recordomzet’ 2022 Amerikaanse horeca 2 feb 2022
- 0 Dik zijn is duur 8 apr 2021
-
46
+Zo worden in de VS varkens gedood die niet naar het slachthuis kunnen 30 mei 2020
- 1 Waarom Amerikanen dikker zijn dan Britten 28 okt 2019
- 0 Mam, pap, de wereld vergaat, doe wat 7 mei 2019
-
2
+Ahold Delhaize huurt in VS 500 robots in als winkelassistent 16 jan 2019
-
0
+Handelsoorlog Trump-China veroorzaakt forse voedselverspilling in de VS 2 okt 2018
-
9
+Onderzoek naar gezondheidseffecten van matig alcoholgebruik gestaakt wegens belangenverstrengeling 24 jun 2018
-
0
+96% zuivelgerelateerde voedselinfecties VS gevolg rauwe melk 7 mei 2017
- 3 Boeren kijken anders naar risico 7 jan 2014