Telemedicine, medische zorg op afstand via PC of tablet, is kosteneffectief voor artsen en patiënten, maar bereikt door een verkeerde beleidsvoering in de VS nog lang niet alles wat er mee mogelijk is. Dat schrijft de Huffington Post.
Dankzij telemedicine zijn artsen, die anders nauwelijks bereikbaar zouden zijn, te consulteren zonder dat tijd of woonplaats een rol spelen. De Amerikaanse president Barack Obama prijst regelmatig het potentieel van telemedicine om met weinig kosten de kwaliteit en het bereik van de zorg te verbeteren. Bijna 13 miljoen Amerikanen maken inmiddels gebruik van telemedicine.
De verdere uitrol heeft te kampen met problemen rondom de invoering. Zo willen verschillende Amerikaanse staten dat er een zorgprofessional aanwezig is bij de sessies of dat artsen een aparte licentie hebben voor iedere staat waarin ze werken, ook wanneer dit digitaal is. Andere staten maken zich zorgen over de kwaliteit van zorg die de mensen ontvangen. Weer andere staten eisen dat de behandelaar binnen een bepaalde afstand van de patiënt woont. Ook zijn er artsen die zich zorgen maken over de concurrentie.

Volgens Latoya Thomas van de American Telemedicine Association (ATA) houden al deze bezwaren de juiste medische zorg voor meer mensen alleen maar op. Thomas: “Ouderen, invaliden, geïsoleerde mensen en de mensen die te druk zijn, krijgen door al deze bezwaren geen volledige toegang tot medische zorg”. Ze voegt daaraan toe: “Nog niet iedereen is er vertrouwd mee, maar waar het beschikbaar is moet iedereen er volledige toegang toe krijgen”.
Huffington Post - Can Telemedicine Be The Future Of Health Care?
Reageer
  • Deel
Druk af