Amerikanen snacken ongeveer even veel aan zoete, hartige en gezonde snacks. De helft van hun eetmomenten bestaat uit snacks. Over het algemeen beginnen ze 's ochtends 'gezond' en wordt de keus voor een gezonde snack beïnvloed door de plaats waar ze zijn. Veertig procent van de snacks die mensen van huis meenemen om op het werk, op school of onderweg op te eten zijn de meer ‘verantwoorde’ variant.

Rond het middaguur is er sprake van een piek in hartige snacks, en 's avonds na 8 uur blijkt een derde van alle zoete snacks gegeten te worden. Dat constateert marktonderzoeksbureau NPD Group in een onderzoek onder Amerikaanse consumenten. De keuze van snacks die mensen eten rondom de maaltijden of in plaats daarvan, hangt vooral af van wat in huis is. Volgens de NPD Group is het dus van belang gezonde snacks op de boodschappenlijst te zetten.

Eenentwintig procent van de Amerikanen eet of drinkt iets, zonder erbij na te denken of het een maaltijd of een snack is. Volgens het Amerikaanse bevolkingsonderzoek NHANES (National Health and Nutrition Examination Surveys) nam het aantal calorieën uit snacks in het Amerikaanse dieet tussen 1970 en 2010 toe van 12% tot 24%. Shane Emmet, maker van een chiazaadsnack zegt op FoodNavigator: “We eten tegenwoordig twee tot drie keer per dag in plaats van per week een snack. Het probleem is dat er te veel ongezonde opties zijn”. Jon Sebastiani van KRAVE Jerky voegt hier aan toe: “Snacken is een flexibel begrip; ik denk dat het traditionele denken dat een snack iets is dat je als tussendoortje tussen de maaltijden neemt nog steeds geldig is, maar het is echt niet langer de enige manier van snacken. We zien de laatste 4-5 jaar een sterke opkomst van de behoefte aan gezonde snacks. Mensen willen dat een snack iets toevoegt aan de gezondheid en op een gezonde manier een maaltijd kunnen vervangen door een snack."
FoodNavigator USA - How do snacking habits vary according to the time of day?
Reageer
  • Deel
Druk af