Als een koe insecten heeft gegeten, roept dat bij mensen negatieve emoties op. Het is dan geen gewoon rundvlees meer. Dat constateert Muriel Verain, onderzoeker Consumentengedrag van Wageningen University & Research in haar onderzoek naar de intentie om insecten te eten in verschillende vormen, zoals gevriesdroogd of (indirect) verwerkt in een product. Opvallend was dat insecten-eten in de vorm van de diertjes zelf, verwerkte producten of zelfs via veevoer in alle gevallen dezelfde emoties van afkeer en zelfs walging op bleken te roepen. "Bij insecten hebben we nog een heel lange weg te gaan", concludeert Verain.
Foodholland - FoodHolland Nieuws: 'Veel consumenten walgen van insecten'
Lees ook
-
13
+Wij van WUR 12 nov 2020
-
13
+‘Nederlandse boeren zoeken oplossingen over de grens’ (1) 30 dec 2019
- 1 Buitenkip nader bekeken 4 sep 2019
-
8
+‘Consument wil graag betalen voor informatie over dierenwelzijn, niet over transport en slacht’ 18 apr 2018
-
1
+Boenen houdt beestjes niet buiten de deur 14 nov 2017
#12 Ria,
Mijn antwoord had niets te maken met mijn eigen mening.
Mijn hoogste belang? Dat zijn de dieren.
Dat ook dieren ‘van de wieg tot aan het graf’ goed verzorgd/behandeld worden.
OK Sytske #11 ,
Je benadert dus vlees als een product, net als ieder van ons & jij hecht aan minder toegevoegde middelen daaraan. Alhoewel het niet jouw 'kern' is.
Wat is jouw hoogste belang? Als jij het voor het zeggen had?
Is natuurlijk een gigantische vraag, maar ik ben zelf erg benieuwd naar jouw antwoord.
#10 Ria,
Ik eet zelf geen vlees, maar reageerde op het >> residuen aan vedovingsmiddelen <<
Dat bezwaar kan omzeild worden door te letten op het halal keurmerk.
In hoeverre dat vlees voor de rest aan iemands voorwaarden voldoet mag hij/zij dan zelf bepalen.
Systke Barkhuis #03.07 & Astrid Spijkers #03.08:
"(...) er is overigens helemaal niks mis met halal vlees."
Naar mijn idee, dames, is er met dat vlees wel iets mis.
Even de achtergrond:
Halal-vlees zou volgens 'godsdienstige' wetten bijna biologisch geproduceerd moeten worden. Dat gebeurt tot mijn weten tot op heden niet. Ik heb in mijn onderzoek daar naar veel intenties gelezen, maar geen daadwerkelijke prestatie gezien (eerdere FL-draadjes).
De ISO-norm op dat punt staat eigenlijk het verdoofd slachten toe BTW.
Wat gebeurt er in werkelijkheid?|
De dieren worden gewoon 'standaard' grootgebracht (niets biologisch of ook maar een beetje speciaal).
Ze krijgen het gewone vervoer, komen aan in het slachthuis & worden in een harnas 'geplaatst & daarna gekanteld (vereiste naar onze Ned. ARBO-wetgeving).
Onverdoofd wordt dan de hals doorgesneden & het dier bloedt dan dood.
Lekker op jullie bord?
#8 Astrid,
Dat zeg ik toch ook niet?