Mensen eten liever rode dan groene producten. Volgens Italiaanse onderzoekers zijn onze ogen het belangrijkste zintuig bij onze eetkeuze. Het lijkt erop dat we rood automatisch met voedzaam associëren. De onderzoekers denken dat dit evolutionair verklaard moet worden. De rode kleur hielp onze voorouders in de natuur zo snel de meest geschikte bessen, groente en fruit te vinden. Moderne mensen blijken ook gekookt eten blijft de voorkeur voor rood, hoewel de kleur niet meer correspondeert met de voedingswaarde van rood voedsel in de natuur. De onderzoekers denken dat de associatie 'rood = voedzaam' is ontstaan in de tijd voordat we leerden koken en nog steeds in het moderne brein voortleeft.
Lees ook
- Rood of groen op een vleesvervanger? 4 jun 2024
- 3 Chimpansee vaart wel bij gekweekt eten 20 feb 2020
-
0
+‘Waar mensen gemakkelijk over smaak praten bestaat een eigen cuisine’ 7 dec 2018
-
2
+Tussendoortjes moeten vooral lekker zijn, vindt Nederlander 28 jul 2017
- 1 ‘Waarom de Amerikaanse verkiezingen niet over voedsel gingen’ 8 nov 2016
-
1
+Belgische partij Groen wil kindermarketing op alle ongezonde voeding verbieden 10 mei 2016
-
4
+Twaalf tips om kinderen gezond te leren leven 12 okt 2015
- 0 ‘Meneer Zuurbier’ loopt meeste risico op ondervoeding 23 okt 2014
-
9
+Wat te eten bij griep & verkoudheid 14 feb 2014
- 12 Pollan gaat koken 11 mrt 2013
Als het rood is is het rijp en kan het veilig genuttigd worden.