De Amerikaanse fastfoodketen Chipotle sloot dit weekend 43 restaurants in de staten Oregon en Washington, nadat de gezondheidsautoriteiten een recente uitbraak van E.coli-besmettingen wisten te traceren naar 6 van zijn vestigingen. "Hoewel de uitbraak in verband te brengen lijkt met eten dat in Chipotle-restaurants geserveerd is, is nog niet vastgesteld welk ingrediënt of andere bron van besmetting de oorzaak is. Dat is nog in onderzoek", aldus het Washington State Department of Health. Er zijn 22 ziektegevallen gemeld, waarvan 8 mensen in het ziekenhuis opgenomen zijn. De autoriteiten roepen iedereen die de afgelopen 3 weken bij Chipotle gegeten heeft en daarna ziek geworden is, op zich te melden bij hun arts.

Chris Arnold, directeur communicatie van Chipotle, liet in een verklaring weten dat uit voorzorg alle restaurants in beide staten gesloten zijn. "De veiligheid en het welbevinden van onze klanten staat altijd voorop", aldus Arnold. De restaurants zullen afhankelijk van de vorderingen in het onderzoek weer open gaan.

Het is de derde keer sinds augustus dat Chipotle te maken heeft met voedselgerelateerde infecties. In augustus bleek een Californische Chipotle-vestiging de bron van norovirusinfectie en in september besmetten tomaten tientallen Chipotle-klanten met Salmonella in Minnesota. Chipotle laat zich voorstaan op vers, onbewerkt voedsel. Dat trekt klanten op zoek naar gezonder eten. Volgens experts zit daar een keerzijde aan: een verhoogd risico op voedselinfecties.
NBC News - 43 Washington and Oregon Chipotle Restaurants Closed After E. Coli Outbreak
Reageer
  • Deel
Druk af