Hans Derksen is ervan overtuigd dat eendenkroos het voedsel van de toekomst is. Eendenkroos bevat 7 keer zoveel eiwit als soja en is bovendien gemakkelijk en snel te kweken. In Trouw vertelt hij over wat hij met zijn bedrijf, ABC Kroos, wil bereiken. In 2013 bleken er nog geen afnemers te zijn voor eendenkroos als voedingsmiddel en veevoer. Een ander obstakel is dat kroos een 'novel food' is en het in Europa niet zomaar in voedingsmiddelen mag worden gebruikt. Derksen verwacht dat dit begin 2018 opgelost is. Tot die tijd gebruikt hij zijn kroosfabriek om eiwitten te winnen uit uienschillen.
Lees ook
- 14 Eten we binnenkort toch eendenkroos? 14 jun 2024
-
6
+Plantaardige eiwitten zouden oudere vrouwen gezonder houden 2 feb 2024
-
1
+De eiwittransitie: samen op zoek naar een nieuwe balans 26 apr 2022
- 0 Eiwitrijk ja, eiwitrijk nee 22 jul 2020
-
8
+‘Nieuw mechanisme gevonden dat diabetes II laat ontstaan door obesitas’ 1 dec 2017
-
5
+‘Dierlijk eiwit slecht voor lever’ is ‘totaal uit verband getrokken’ 5 mei 2017
- 1 Onderzoek veiligheid insecten gevoed met supermarktrestanten 6 mei 2016
- 0 Amsterdams bedrijf start met ‘yoghurt uit het riool’ 16 jan 2016
- 6 Wat Tourrenners móeten en toeschouwers wíllen eten 25 jul 2014
- 0 Wat gaat in 2014 de voedingsindustrie bezighouden? 7 jan 2014