Egyptenaren laten suiker staan. Niet uit gezondheidsredenen, maar omdat suiker schaars en duur is geworden. Door de politieke onrust, oplopende inflatie en een tekort aan buitenlandse deviezen zijn uit het buitenland te importeren grondstoffen steeds duurder geworden. Suiker is vorig jaar wereldwijd met 46% in prijs gestegen door productieproblemen in Azië en vooral in Brazilië, 's werelds grootste suikerproducent. Egypte consumeert jaarlijks zo'n 3 miljoen ton suiker en produceert zelf maar 2 miljoen ton. Een kopje thee, traditioneel gedronken met veel suiker, is voor veel Egyptenaren onbetaalbaar geworden.
Lees ook
- 0 Zalm slecht verkrijgbaar en duur door algen en luis 2 mei 2017
- 1 Cosun positief over toekomst Nederlandse suikerbiet 20 dec 2016
-
0
+‘Brein van mensen met obesitas reageert anders op zoet’ 21 jun 2016
- 6 Suikertekort legt Coca-Cola in Venezuela stil 24 mei 2016
-
3
+‘Wie gezonder eet, slaapt beter en heeft meer energie’ 17 jan 2016
-
2
+In San Francisco schaadt frisdrank de gezondheid 11 jun 2015
-
18
+‘Een ijsje maakt oudere vrouw makkelijker zwanger’ 24 okt 2014
- 0 Vraag naar geitenmelk stijgt, productie daalt 27 jan 2014
- 0 De Australische paradox ontmaskerd 28 jul 2013
- 45 Rabobank: flink investeren in voedselproductie 26 sep 2011