In 2016 gaan we ons nog meer verzetten tegen genetisch gemodificeerde voeding en gaan we weer gewoon gluten eten. Dat voorspelt food trendwatcher Adjiedj Bakas.

Hij voorspelt hij dat streekproducten en verse producten meer aandacht krijgen, onder andere door de versmarkten waar supermarkten en horeca zich op storten. Daarom ziet hij ook ruimte voor het bundelen van de krachten door middenstanders: “Waarom niet een groentespeciaalzaak, een slager en een betere kruidenier bijeen brengen en de klanten een beleving van gezond, authentiek en ambachtelijk meegeven?”

De gezondheidstrend wordt volgens Bakas alleen maar sterker, met zelfs overdreven kantjes. Superfoods als tarwegras en zeewier worden populairder dan ooit, maar mensen gaan meer inzien dat boerenkool en andere koolsoorten ook superfoods zijn. We komen weer meer met onze ‘voetjes op de vaste grond’. We halen producten weer uit eigen keuken en maken ons minder druk om gluten, voorspelt Bakas.
VMT - Voedingstrends 2016: geen glutenvrij en GM-voedsel, gezondheidstrend wordt sterker
Reageer
  • Deel
Druk af