In Groot-Brittannië mag een aantal grote retailers en restaurants de komende 3 maanden zelf hun eigen voedselveiligheid in de gaten houden. De Britse toezichthouder Food Standards Agency (FSA) vergelijkt in deze pilot de data die de bedrijven zelf verzamelen met de data van inspecties. Op die manier wil de FSA ervoor zorgen dat er elke dag aandacht is voor voedselveiligheid en -authenticiteit en niet alleen tijdens inspecties. Critici vinden dat de pilot een gevolg is van besparingen bij de FSA en dat de timing weinig opportuun is gezien het paardenvleesschandaal uit 2013.
Lees ook
- 1 Arme paardenvleesfraudeur 26 mrt 2021
-
0
+De NVWA krijgt een menselijk gezicht 23 mei 2018
-
1
+Vragen over NVWA die voedsel van buiten Europa onvoldoende controleert 14 sep 2017
- 22 NVWA niet streng genoeg voor Gelderse kippenslachterijen 4 okt 2016
- 14 Diepvries wapen tegen voedselverspilling 7 jul 2016
- 0 Slechts 1 op de 3 Parijse restaurants scoort ‘goed’ op hygiëne 18 feb 2016
- 8 Zonder strenge maatregelen blijft voedselfraude een eitje 13 jan 2016
- 23 Hygiëne in keukens thuiskoks laat te wensen over 10 nov 2015
- 7 Voedingscentrum praktisch en alweer activistisch 17 nov 2014
-
44
+Voedselgevaarlijk keukengerei 17 jul 2014