Het eten van meer groente en fruit zorgt voor een geluksgevoel. Mensen die eerst niet of nauwelijks groente en fruit aten en vervolgens acht porties per dag, blijken gelukkiger. Uit nieuw onderzoek zou blijken dat het vergelijkbaar is met het vinden van werk na een periode van werkloosheid. Deze verandering treedt op binnen 24 maanden. Ook bij mensen die al groente en fruit eten, lijkt iedere extra portie - tot een maximum van 8 - het geluksgevoel te vergroten. Volgens de onderzoekers verbetert het eten van groente en fruit vooral ons humeur, maar is dat reeds voldoende reden om het te promoten.
Lees ook
-
0
+Frankrijk verbiedt plastic verpakking om groente en fruit 13 okt 2021
-
7
+‘Vrouwen pas na hun 85e gelukkiger dan mannen’ 15 dec 2017
-
42
+‘We moeten anders eten, de toekomst heeft haast’ 13 sep 2017
- 1 ‘Heffing op junkfood en subsidie op groente en fruit bespaart Australië $3,4 miljard’ 16 feb 2017
-
5
+‘Half Nederland probeert volgens Schijf van Vijf te eten’ 16 feb 2017
- 5 Groente en fruitpromotie onder Amerikaanse bon-eters werkt 19 jan 2017
- 0 Scheurbuik geconstateerd bij diabetespatiënten 30 nov 2016
- 1 Australiërs niet zo gezond als gedacht 27 sep 2016
- 20 Wat zouden we eten zonder de bij? 9 nov 2015
-
3
+‘Groente en fruit eten op jonge leeftijd vermindert aderverkalking later’ 28 okt 2015