Je haalt 's ochtends kip uit de vriezer om die alvast te ontdooien voor het avondeten, maar krijgt 's middags ineens zin om Chinees te halen. En die kip? Nóóit opnieuw invriezen, is velen van ons van huis uit aangeleerd. Maar dat is een mythe, als we de Amerikaanse voedselveiligheid- en inspectiedienst mogen geloven. Dat schrijven De Morgen en de Volkskrant. De Britse voedselveiligheidsautoriteit maakte het publiek er vorig jaar al op attent. Het is wel zo dat de smaakkwaliteit achteruit gaat.
Lees ook
- 0 Gekoelde ketens kunnen helft voedselverspilling voorkomen 29 mei 2024
- 9 Diepvriesnorm overdreven koud en sinds 1930 niet meer aangepast 1 dec 2023
-
0
+Doe preventief gezond, maak een tijdreis door je eigen darmkanaal mogelijk 27 jul 2022
- 1 Koel tegen voedselverspilling 12 feb 2020
-
8
+RIVM adviseert het invriezen van filet americain, VNV reageert kritisch 15 mei 2019
-
0
+Herinvriezen mag wél, maar het is oud nieuws 14 mei 2017
- 14 Diepvries wapen tegen voedselverspilling 7 jul 2016
- 0 Japanners ziek van bestrijdingsmiddel in pizza’s en snacks 8 jan 2014
- 0 Heretikettering van vlees: oorspronkelijke invriesdatum verplicht 6 dec 2013
- 0 Culinair ontdekt: Fish stick 5 feb 2013