De Tijd meldt dat de Belgische ijsfabrikant IJsboerke suiker in al zijn kinderijsjes vervangt door de zoetstof tagatose. De ijsmaker wil overmatig suikergebruik helpen terugdringen maar ook nieuwe klanten winnen. Tagatose is ontwikkeld door producent Damhert. Het is een caloriearme zoetstof uit lactose die de bloedsuikerspiegel niet beïnvloedt. Het kostte IJsboerke 2 jaar experimenteren om de receptuur te perfectioneren. IJsboerke produceert jaarlijks 40 miljoen liter ijs, 17% wordt daarvan nu met tagatose gemaakt.
Lees ook
-
2
+WHO wil voorkeur voor zoet beteugelen 18 mei 2023
- 1 Je mond weet het verschil tussen echt en nep zoet 11 nov 2021
-
1
+Breinwetenschapper weet waarom je zo graag Cola drinkt 30 okt 2019
-
10
+Gezonde Innovatie valt of staat met vertrouwen 8 jun 2019
-
9
+‘Hersenen hebben liever echte suiker’ 8 jun 2019
-
7
+Groot onderzoek naar zoetstoffen levert vooral veel onduidelijkheid op 27 feb 2019
-
1
+Iconisch Belgisch IJsboerke komt in Nederlandse handen 28 nov 2017
-
16
+Acht tips voor suikerminderaars 2 jun 2017
- 0 Frisdrankindustrie pakt ‘desinformatie over zoetstoffen’ aan 27 sep 2013
- 9 Verpakt barst van de suikers 31 jan 2013