De Franse radio- en televisiepersoonlijkheid Jean-Pierre Coffe is overleden, melden de Franse media. Coffe werd 78 jaar oud.

Jean-Pierre Coffe is in Frankrijk vooral bekend als een kleurrijke en uitgesproken tegenstander van 'la malbouffe', junk food. Hij werd bekend toen hij op de televisie een industrieel vervaardigd worstje door de studie smeet met de kreet "C'est de la merde!" - niet te vreten!

In vele toonaarden bleef hij de afgelopen decennia fulmineren tegen slecht en ongezond eten. Coffe was een onvermoeibare pleitbezorger van de simpele, gezonde en eerlijke Franse keuken. Hij droeg zijn hele leven het motto van zijn peettante - kokkin tijdens de oorlogsjaren - uit: "Van niets valt uiteraard niets te maken, maar van een beetje kun je prima iets maken, en zelfs iets dat helemaal zo slecht nog niet is."

Jean-Pierre Coffe kende een carrière met vele hoogte- en dieptepunten. Hij flirtte met het theater, opende diverse restaurants en publiceerde een 60-tal boeken. Zijn grootste bekendheid verwierf hij in de jaren 1990-2010 op de Franse televisie en natuurlijk als presentator van het France Inter radioprogramma "Ça se bouffe pas, ça se mange".
Le Monde - Jean-Pierre Coffe, le pourfendeur de la malbouffe
Reageer
  • Deel
Druk af