In 2015 zijn er 406 uitbraken van voedselinfecties en voedselvergiftiging gemeld waarbij 1.850 zieken vielen. In 2014 waren er 207 uitbraken met 1.655 zieken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schrijft de toename toe aan een nieuwe manier van registreren. Tot 2014 registreerde de NVWA meldingen alleen als er onderzoek naar de infectie volgde op de desbetreffende locatie. Sinds 2015 registreert de NVWA alle niet-anonieme meldingen van uitbraken met 2 of meer zieken, ook zonder onderzoek. De NVWA zegt dat de nieuwe aanpak een duidelijker beeld geeft van de mate waarin voedselinfecties en -vergiftigingen in Nederland voorkomen.
Lees ook
- 0 Diarree na restaurantbezoek? Dikke kans dat de kok ziek was 2 jun 2023
-
6
+Pandemiejaar laat ongekende daling voedselinfecties zien 29 sep 2021
-
0
+Meer voedselvergiftigingen in Nederland, mogelijk als gevolg van zorgvuldiger meldingen 3 okt 2018
-
1
+Vergiftiging als cinema-stijlmiddel 9 jul 2018
- 0 2014: minder voedselgerelateerde uitbraken, meer zieken 9 nov 2015
- 1 Britse FSA wil verkopers van besmette kip bekend maken 26 nov 2014
- 0 Belgische ‘NVWA’ moet inspectieverslagen openbaar maken 22 mei 2014
- 3 Terughalen Van Hattem vlees kost NVWA grote moeite 21 feb 2014
- 3 ‘Fusie NVWA volledig mislukt’ 20 nov 2013
- 0 Kans op voedselvergiftiging bij helft Chinese restaurants 25 mei 2013