Het Limburgse bedrijf Isobionics zegt van 1 sinaasappel miljoenen liters sap te kunnen maken. Het bedrijf haalt de smaakstof valencene uit een sinaasappel en voegt natuurlijke stoffen als water, suiker en gist toe. Het proces dat volgt, zou gelijk zijn aan wat in de sinaasappel plaatsvindt. Omdat het de productiviteit van de natuurlijke processen sterk verbetert, zouden de kosten dalen met meer dan 50%. Volgens de CEO Toine Janssen van Isobionics gebruikt het bedrijf een natuurlijk proces, ook al klinkt het nogal technologisch. Het bedrijf wil ook sap van andere citrusvruchten technologisch ontwikkelen.
BNR - Aan de vooravond van een saprevolutie
Lees ook
- Zes dagen vegetarisch in de gevangenis, stelt Financiën voor 27 dec 2023
-
3
+Doorbraak in biotechnologie: gistcellen puzzelen zelf synthetisch chromosoom in elkaar 4 feb 2021
-
3
+Met GMO-bacteriesporen de oorsprong van pathogenen in voedsel traceren 1 feb 2021
-
63
+Twijfel aan wetenschap? 3 jan 2017
- 15 TNO onderzoekt conservering door plantenextracten 28 nov 2016
- 0 Fairtrade sinaasappelsap PLUS beste product van het jaar 17 dec 2015
- 2 Captain Citrus moet sinaasappelsap ‘frisser’ imago geven 29 sep 2014
- 0 Supercool: ijs dat van kleur verandert 8 aug 2014
- 0 Binnenkort alleen nog maar gentech-sinaasappels? 16 jan 2014
- 1 Is honing altijd ‘natuurlijk’ of soms genetisch gemanipuleerd? 15 jan 2014
Dus het uiteindelijke product komt nog verder verwijderd van het origineel te staan, dsu nog ongezonder voor de mens om te drinken. Pers ze nou gewoon zelf maar uit en meteen drinken, dan eet je tenminste wat je drinkt.