Voor het 5e jaar op rij daalde de vleesconsumptie per Nederlander. In 2015 at iedere Nederlander gemiddeld 75,4 kg vlees, een kilo minder dan in 2014. Dit blijkt uit berekeningen van Wageningen Economic Research, in opdracht van Wakker Dier. We aten vooral minder varkens- en rundvlees, de consumptie van kip, schaap en paard bleef gelijk. Nederlanders eten nog altijd 45% meer vlees dan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het gaat Wakker Dier niet hard genoeg; ook om klimaatverandering een halt toe te roepen, moet onze vleesconsumptie harder dalen. Daarom moet de overheid volgens de organisatie actie ondernemen.
Lees ook
-
2
+Hoogopgeleide en obese Nederlanders aten ongezonder tijdens lockdown 6 nov 2020
-
98
+Nederlander at alweer meer vlees in 2019 22 okt 2020
-
7
+Uw gelukkige slachtkuiken kroop straks mogelijk uit een buitenlands ei 11 okt 2019
-
9
+Voorman Varkens in Nood is boos op supermarkten maar weet niet hoe het werkt 26 nov 2018
-
8
+Zelfs plofkip heeft minder zere poten, maar de uitloopkip is bang 20 aug 2018
-
16
+Vleestaks onvermijdelijk binnen 5 tot 10 jaar, denkt grote investeerder 12 dec 2017
- 1 Nationaal Schoolontbijt van start met prinses Beatrix 7 nov 2016
- 11 Onderzoeker vindt dat Wakker Dier haar fout citeert 31 jul 2013
- 39 “Regenwormen versterken broeikaseffect” 4 feb 2013
- 11 Voorzitter WUR geeft supermarkt Deen onvoldoende 21 sep 2012