Voor het eerst maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een front office risicobeoordeling via de website openbaar. Dat meldt foodwatch naar aanleiding van de publicatie van de risicobeoordeling van met minerale oliën vervuilde kaaskoekjes. Aan foodwatch lichtte de NVWA toe dat "het in de bedoeling van de NVWA ligt om deze front office risicobeoordelingen voortaan openbaar te maken." Voedselwaakhond foodwatch ziet de openbaarmaking van de risicobeoordelingen als "een stapje in de goede richting naar meer openheid bij de NVWA".
Lees ook
-
10
+MOSH en MOAH, gedoe of gevaarlijk? 15 dec 2016
- 0 Openbare rapportcijfers verbeteren hygiëne horeca 28 sep 2016
- 1 Lidl scherp op resten drukinkt in voedsel 17 aug 2016
- 2 ‘Supers negeren verantwoordelijkheid inzake gevaarlijke oliën’ 13 jul 2016
- 13 foodwatch: ‘NVWA faalt in toezicht op gevaarlijke minerale oliën in voedsel’ 31 mei 2016
- 21 foodwatch: ‘NVWA bracht consument in levensgevaar’ 25 mrt 2015
- 7 foodwatch wil van misleidende etiketten af 22 jan 2015
- 1 Foodwatch: NVWA verschuilt zich achter procedures 21 mei 2014
- 0 Foodwatch start gerechtelijke procedure tegen NVWA 15 mei 2014
- 0 Foodwatch: NVWA brengt mogelijk mensen in gevaar 8 apr 2014