De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat samenvattingen van haar horeca-bedrijfsinspecties online publiceren. Dat schrijft minister Edith Schippers in een brief aan de Tweede Kamer. Consumenten kunnen nu op de website kleurcodes inzien. Volgens Schippers bieden die slechts 'schijnveiligheid'. Een lunchroom die op een bepaald moment ‘groen’ is, kan de volgende dag ‘oranje’ zijn. Na aanpassing van de huidige Gezondheidswet moeten consumenten ook de achterliggende inspectierapporten kunnen raadplegen.
Out-of-Home - NVWA maakt inspecties horeca meer openbaar
Lees ook
-
2
+Vogelgriep op Gronings pluimveebedrijf 26 feb 2018
-
0
+‘Geen woord over land- en tuinbouw in Troonrede’ 20 sep 2017
-
0
+Relletje tussen NVWA en Nevedi over antibiotica in diervoeders 4 mei 2017
- 3 Inspectiegegevens ‘vieze keukens’ zorgen voor ophef 30 aug 2016
- 0 Drie Nederlandse visafslagen onvoldoende hygiënisch 7 jan 2016
- 0 Verboden clenbuterol aangetroffen op kalverbedrijf 11 dec 2014
- 1 ‘Stofkam door keuringsdiensten’ 17 mei 2014
- 0 Van Hattem verwacht terugkeer ‘rust en vertrouwen’ 4 feb 2014
- 26 Ongelukkig: HAK is onduurzaam met suiker 5 okt 2013
- 20 Hoogleraar Van Boekel: supers kiezen te gemakkelijk de slachtofferrol 4 mrt 2013
Ik vond de opzet van de site (en de app) eigenlijk prima. Vooral met de reactiemogelijkheid voor het betrokken bedrijf. Wat mij blijvend bleef storen waren de grote hoeveelheid 'witte vlekken' die vooral lieten zien dat er bijzonder weinig gecontroleerd werd.
Was het de bedoeling dat bedrijven (betaald?) om controle gingen vragen? Dat zou net zo goed een vertekend beeld gaan geven.
Ik zie niet zo erg wat er 'verbetert' met de nieuwe actie van de minister. Volgens mij was al duidelijk wanneer de codes werden gegeven. Hoeveel mensen zullen helemaal doorklikken naar de achterliggende documentatie?