De Europese commissie is bezig met nieuwe wetgeving over de mogelijk kankerverwekkende stof acrylamide die onder meer in friet en chips zit. Corporate Europe Observatory, Safe Food Advocacy Europe en WeMove.Eu publiceerden uitgelekte conceptversies van de documenten. De 3 organisaties zijn ontevreden over de conceptversies en beweren dat de regels geen verschil maken voor de blootstelling van consumenten aan de stof. Zij vragen de gezondheidscommissaris om een maximum hoeveelheid acrylamide voor verschillende voedselwaren. In januari gaf de Deense minister voor milieu en voedsel al aan de regels van de EU onvoldoende te vinden. Zij publiceerde daarom eigen richtlijnen voor acrylamide limieten.
Lees ook
-
0
+Nieuwe meetmethode scheidt aardappelen voor friet van pureepiepers 15 mei 2018
-
1
+Vragen over NVWA die voedsel van buiten Europa onvoldoende controleert 14 sep 2017
-
23
+‘Rauwe melk drinken is dobbelen met de duivel’ 10 feb 2017
- 14 Diepvries wapen tegen voedselverspilling 7 jul 2016
- 0 Californië onderzoekt voedselveiligheid afvalwater olievelden 14 jan 2016
- 3 Al 100 waarschuwingen onveilige voedingsmiddelen dit jaar 10 jul 2015
- 1 FDA keurt GMO-appel en aardappel goed 23 mrt 2015
- 5 Groenten, fruit en zuivel onvermoede bron voedselinfecties 22 mrt 2015
- 26 D66 wil keurmerkenjungle vervangen door stoplichten 28 okt 2014
- 6 Dijksma wil eten insecten toestaan 20 jan 2014