PepsiCo maakte vandaag zijn wereldwijde doelstellingen voor 2025 bekend, gericht op het aanpakken van problemen zoals obesitas en klimaatverandering. Zo wil het bedrijf het suikergehalte van dranken en het aantal calorieën van voedingsproducten verlagen. In 2025 moet minstens twee derde van het drankenassortiment nog maximaal 100 calorieën aan toegevoegde suiker per portie (van 360ml) bevatten. Nu geldt dat voor ongeveer 40% volgens Reuters. PepsiCo heeft daarnaast het streven om het zout- en verzadigd vetgehalte in zijn producten te verlagen. Om het milieu minder te belasten, wil PepsiCo onder meer inzetten op efficiënter gebruik van water en verpakkingen en minder CO2-uitstoot.
Reuters - PepsiCo sets global target for sugar reduction
Lees ook
-
2
+Minder maar mét suiker, de betere frisdrankstrategie 17 apr 2023
- 1 Cola Chernogolovka teken van deglobalisering? 5 jul 2022
-
1
+Frisdrankmakers voelen de druk en ontsuikeren 7 jul 2021
- 1 Voordelig dik worden tegen verspilling 20 feb 2020
- 3 Veldonderzoek meet hogere methaanuitstoot dan officiële rapportages 18 apr 2017
-
15
+‘Suikerlobby heeft Brussel in greep’ 30 jul 2016
- 2 ‘Minder groente en fruit en half miljoen doden in 2050 door klimaatverandering’ 7 mrt 2016
- 0 Amerikaanse bedrijven investeren $140 miljard tegen klimaatverandering 29 jul 2015
- 0 Pepsi introduceert ‘ambachtelijke’ frisdrank 9 jun 2015
- 0 Frisdrankmakers promoten minder frisdrank en meer water 25 sep 2014