Gepersonaliseerd voedingsadvies via internet werkt beter dan de standaard 'goede voedingsrichtlijnen' om mensen gezonder laten eten. Rekening houden met de genetische aanleg van mensen of hun fenotype heeft verder geen invloed. Dat zou een deelonderzoek van het grote Europese onderzoeksproject Food4me (budget: €9 miljoen) bewijzen. De onderzoekers constateerden dat na 6 maanden internet-interventie, proefpersonen die een gepersonaliseerd advies kregen, minder verzadigd vet en rood vlees aten, meer foliumzuur binnenkregen en hoger scoorden op de Healthy Eating Index. "Internet lijkt een schaalbare en haalbare manier te zijn om eetpatronen te verbeteren, met belangrijke voordelen voor de volksgezondheid", zeggen de onderzoekers.
Lees ook
-
8
+De Consumentenbond zegt hoe we moeten leven - en daar is niets mis mee 11 jul 2021
-
56
+Unicef noemt driekwart aanbod voor kinderen in supermarkten ‘onverantwoord’ 1 sep 2020
-
5
+Supermarkt doet wat de dokter en diëtist zouden moeten doen: eetadvies tot in het boodschappenmandje 7 feb 2020
-
1
+Mars werkt aan een gezonde en duurzame toekomst 13 jun 2019
-
20
+Sluit vrede met voeding: eet intuïtief 26 mrt 2019
-
37
+Bio-Planet geeft Belgen persoonlijk voedingsadvies op basis van hun aankopen 29 sep 2018
-
2
+Jumbo neemt Smulweb over en zet weer een stapje op weg naar persoonlijk voedingsadvies 22 aug 2018
-
0
+Investering van €8,4 miljoen voor ‘personalised health-app’ 28 sep 2017
- 4 Franse super verleidt tot gezonder eten 22 mrt 2017
- 6 ‘Mediterraans eten’ draagt bij aan langer leven in goede gezondheid 20 okt 2014