Lees ook
- 0 Met vissenkoppen, blikvlees en discounters de inflatie te lijf 25 okt 2022
-
4
+Onzekerheid over schade hormoonverstoorders groeit 9 dec 2019
- 0 BPA aangetroffen in ‘BPA-vrije’ baby-bijtringen 13 dec 2016
- 0 Britten laten conserven links liggen 3 jan 2016
- 3 ‘Europese Commissie liep blind in val hormoonverstoorders’ 21 mei 2015
- 5 De ‘plastisfeer’ rukt op: zijn mosselen nog veilig? 6 feb 2015
- 4 EFSA vindt bisphenol A veilig, maar overtuigt niet 23 jan 2015
- 3 Bisfenol-A in blikjes heeft onmiddellijk effect op bloeddruk 10 dec 2014
- 22 ‘Leidingwater is veiliger dan mineraalwater’ 31 jul 2014
- 0 Duurzame trend: karton wint van blik 19 jul 2013
Wetenschappers van Stanford en de Johns Hopkins University stelden in een grootschalig onderzoek vast dat de consumptie van voedsel uit blik de blootstelling aan Bisphenol A (BPA) daadwerkelijk verhoogt. Het maakt bovendien uit welk blikvoedsel gegeten wordt. Vooral soep in blik blijkt voor een hogere blootstelling te zorgen, gevolgd door pasta, groenten en fruit in blik.
Ach Dat wisten we al wel . Maak je soep zelf !