Tot nu toe zijn tarwezemelen het minst waardevolle deel van de tarwekorrel en worden ze vooral tot veevoer verwerkt. Daar zou verandering in kunnen komen dankzij de methode die Zweedse onderzoekers van het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm ontwikkelden. Met heet water onder hoge druk en speciale enzymen kunnen de onderzoekers biomoleculen uit tarwezemelen extraheren. De biomoleculen zijn te gebruiken als antioxidanten, prebiotica en (biobased) verpakkingsmateriaal voor voedsel. Dat meldt Science Daily.
Lees ook
- 0 Schimmels in wijnstok kunnen ‘BOEM!’ doen 28 jul 2022
-
6
+Graanoogst voor de tweede keer dit decennium kleiner dan het verbruik 8 apr 2019
-
7
+Plastic van houtvezels kan op de composthoop, zegt koekjesbakster 12 jul 2018
-
1
+Bevroren sinaasappelsap mogelijk gezonder dan vers 14 jun 2018
-
0
+Tarwezemelen te verwaarden tot hoogwaardige grondstof 11 mei 2017
-
0
+‘Duurzaamheid bio-plastics genuanceerd verhaal’ 9 mei 2017
- 14 Melkchocolade met pindaschillen net zo gezond als pure chocolade 31 okt 2016
- 0 Plastic uit zeewier milieuvriendelijker dan uit mais of suiker 8 jan 2016
- 0 Wilde Ethiopische paddenstoelen vol antioxidanten 17 mrt 2014
- 10 Pre-, pro- en antibiotica, voor altijd gezond? 18 dec 2011