De kankerverwekkende stof acrylamide is in Frankrijk in te hoge concentratie aangetroffen in baby-koekjes van het merk Nestlé. Dat zou blijken uit een onafhankelijke analyse. Het Europese toegestane maximum ligt op 200 microgram per kilo (µg/kg). In 'P'tit Biscuit texture croquante et fondante' van Nestlé werd een concentratie van 226,1 µg/kg aangetroffen. Ook de biologische koekjes 'Mes 1ers Biscuits Orange' van Lactalis-dochter Picot (198,3 µg/kg) en de 'biscuits junior aux pépites de chocolat' van Carrefour (192 µg/kg) kwamen in de buurt van de maximaal getolereerde concentratie. Nestlé Frankrijk is verbaasd over de resultaten, omdat de eigen, door onafhankelijke laboratoria uitgevoerde, testen altijd beduidend onder de Europese limieten uitkomen.
Lees ook
-
12
+Voedingscentrum bakt ze het liefst goudgeel 7 feb 2019
-
0
+Nieuwe meetmethode scheidt aardappelen voor friet van pureepiepers 15 mei 2018
- 0 EU Mededinging onderzoekt koffiefusie 16 dec 2014
- 0 Markt begrijpt strategie Unilever onvoldoende 12 aug 2014
- 1 ‘Big Food’ wil consumentenvertrouwen herwinnen 20 jun 2014