Verse Belgische worst bevat teveel vet en zout en wordt bijna nooit op de juiste temperatuur bewaard. Dat zou blijken uit een test van het Belgische consumententijdschrift Test-Aankoop. Van 24 varkens- en runderworsten en 13 kippenworsten werd 75% bewaard bij een temperatuur van 5 graden. De wettelijke norm staat echter op 4 graden. De vetgehaltes waren hoog en varieerden bij de kippenworsten tussen de 3,5 en 25% en bij de gemengde tussen de 9 en 27%. Twee derde van de worsten bleek zouter dan de norm van 1,5 gram per 100 gram. De FOD Volksgezondheid raadt aan om de consumptie van dergelijke producen te beperken.
Lees ook
- 0 Consumenten banger van suiker dan van vet 2 mrt 2020
- 0 Chili voert wettelijke aanpak kinderobesitas door 29 jun 2016
- 15 Mars raadt aan bepaalde producten niet dagelijks te eten 18 apr 2016
-
16
+‘Zout doet eten en maakt daarom vet’ 10 mrt 2016
- 0 Meer water drinken draagt bij aan beter eetpatroon 3 mrt 2016