Het aantal restaurants groeide in 2016 met 5% tot ruim 15.750 zaken, bijna net zoveel als in 2010. Het aantal lunchrooms verdubbelde tot bijna 1.000 vestigingen. Het aantal bezorgrestaurants groeit eveneens door. Dat laat Datlinq, de database voor de horeca, zien. Het aantal selfservice-restaurants daalde met 25% in vergelijking met 2015, voornamelijk als gevolg van de sluiting van veel La Place-vestigingen. In kleine steden daalt het aantal bars en cafés. In grote steden neemt hun aantal juist weer toe. Het aantal cafetaria’s nam met 3% af. Het aantal koffiezaken steeg in 2016 met 13% en zal de komende jaren blijven toenemen.
Lees ook
-
6
+Het ‘bromvliegeffect’ in supermarkten en restaurants 15 jun 2021
-
0
+Voedselverspillings-app breidt uit naar restaurants 13 jul 2018
-
0
+‘Hybride’ restaurant houdt uit eten betaalbaar 29 jun 2018
-
0
+Groot-Brittannië wil calorieën op de menukaart om kinderobesitas te verminderen 26 jun 2018
- 0 1 op de 5 kroegen niet brandveilig 29 dec 2016
- 0 Tiende ‘huiskamer’ voor ‘ongewassen’ koffieconcept 18 dec 2016
- 1 Twee Michelinsterren voor piepjong Tribeca 12 dec 2016
- 6 Allergiemode bedreigt mensen met echte voedselintolerantie 6 nov 2015
- 2 Food Hall in A’dam ZO: de eerste nieuw-hippe? 17 mei 2015
- 7 Geitenkaassalade is Vegaflop 2013 7 okt 2013