The United States Department of Agriculture (USDA) roept vlees- en zuivelbedrijven op om de houdbaarheidsdatum te vermelden als ‘best if used by’. Gebleken is dat Amerikaanse consumenten onterecht bang zijn om ziek te worden van eten als de datum verstreken is. ‘Use-by’, ‘sell-by’, of ‘best before’ zouden voor meer verwarring en daardoor voor meer weggegooid eten zorgen. Ook in Nederland heerst verwarring over de houdbaarheidsdatum. Het bleek dat ‘kwaliteit gegarandeerd tot’ voor veel Nederlanders duidelijker is dan ‘tenminste houdbaar tot’. De oproep van de USDA is een aanbeveling, fabrikanten zijn niet verplicht om hier gehoor aan te geven.
Lees ook
- Probiotische pasta blijft vier maanden vers 2 nov 2022
- 5 Dynamisch afprijzen voorkomt verspilling en biedt AH-klanten voordeel 31 okt 2022
-
0
+Kneusjes en overschotten voor creatieve horecaondernemers 19 mei 2022
-
1
+Minder voedselverspilling slecht nieuws voor voedselbanken 19 okt 2020
-
0
+Nieuw platform biedt ‘digitale markt’ voor overschotten 30 mei 2018
-
5
+Britse supermarkten zeggen wat wel en wat niet in de koelkast moet 4 dec 2017
- 1 ‘Het lekkerst tot’ reduceert voedselverspilling 20 feb 2017
- 4 Franse voordeel-app tegen voedselverspilling wil verder EU in 24 mei 2016
- 2 Vers langer houdbaar dankzij spray met elektrische lading 15 apr 2016
- 2 Alternatief voor THT moet voedselverspilling helpen verminderen 30 jun 2015