Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods, dat plantaardige ham- en cheeseburgers maakt, neemt een nieuwe fabriek in gebruik. De capaciteit van de fabriek ligt 250 keer hoger dan de huidige. De nieuwe productielocatie gaat maandelijks 450.000 kilo plantaardige hamburgers produceren, genoeg voor 4 miljoen mensen. Voor de 'Impossible Burger' is 75% minder water en 95% minder land nodig dan voor een burger van vlees. De productie bespaart bovendien tot zo’n 87% broeikasgasuitstoot. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Duurzaam Bedrijfsleven - Fabriek voor 450.000 kilo plantaardig 'vlees' per maand
Lees ook
-
13
+De knak van de veganistische Roockworst blijft het geheim van de Vegetarische Slager 8 aug 2018
-
3
+Automatische krekelkweekfabriek moet insecten eten ‘normaal’ maken 8 aug 2017
-
58
+Vleesloze burger smaakt en ruikt naar vlees 8 aug 2017
- 1 Vleesgigant Tyson investeert in plantaardig vlees 13 okt 2016
- 1 Douwe Egberts sluit Belgische koffiefabriek 15 sep 2016