Onderzoekers van het Belgische Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) hebben samen met collega’s van Wageningen Universiteit onderzoek gedaan naar de vleeskwaliteit van kippen met vrije uitloop. De extra beweging en extra plantaardige voeding zorgen voor sappiger en malser vlees, vond een proefpanel. Objectief viel een hogere dosis onverzadigde vetzuren in het vlees vast te stellen. Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat natuurlijke beschutting in de uitloop verschil meer kippen naar buiten laat gaan. Het smaakpanel beoordeelde het vlees van kippen met toegang tot wilgenbosjes als het malst en minder vezelig dan dat van binnenkippen en dieren uit een minder natuurlijke uitloop.
Lees ook
-
1
+Van wrijving tot glans: hoe de 1-ster Beter Leven kip de hele markt veroverde 25 jun 2024
- 0 Mens versleept pestvirus, alle varkens moeten dood 27 mei 2022
-
13
+Het risico van overslaande vogelgriep weegt zwaarder sinds Covid-19 10 jan 2022
-
12
+NGO’s, een marketeer en een ethicus reageren op blokkade voor Kemperkip 30 mei 2017
-
15
+De mening van experts over biologische kip in de openlucht 30 mei 2017
Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat consumenten het vlees van onze Pure Graze Gra(a)sKip als mals, sappig en zeer smaakvol ervaren. Ze waarderen daarnaast het weiden als heel positief! Bekijk om de Gra(a)sKippen te zien onze facebookpagina; https://www.facebook.com/PureGraze/ . Ook Librije vindt het concept onderscheidend en selecteerde het voor Chef`s Revolution 2016.