Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology ontwikkelden LiquiGlide, een coating voor bijvoorbeeld de binnenkant van ketchupflessen. Liquiglide zorgt ervoor dat ook de laatste restjes ketchup makkelijk uit de fles komen. Het onderzoek was oorspronkelijk gericht op industriële toepassingen waarbij supergladde oppervlakten van belang zijn. Gedacht werd aan het tegengaan van ijsvorming op vliegtuigvleugels en het vervolmaken van de efficiency waarmee stoomturbines en ontziltingsinstallaties functioneren. De techniek blijkt echter ook te werken bij gebruik in onder meer ketchupflessen en tandpastatubes. De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij.
MIT - Novel slippery surfaces: Improving steam turbines and ketchup bottles
Lees ook
-
14
+Voedselverspilling als koopjesjacht en publiekstrekker: het kwartje van Lidl 29 aug 2019
-
4
+Campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij’ moet voedselverspilling in 2030 halveren 4 mrt 2019
-
0
+Vooral Hema-vleeswaren populair via Voedselbanken 14 jun 2018
-
19
+In tien weken een hele koe opeten tegen voedselverspilling 24 okt 2017
- 0 Gentse start-up vermaalt lelijke groenten tot dipsaus 8 dec 2016
""De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij. ""
Dat zeggen ze NU, maar hoe zit het over langere tijd als men het heel veel binnen heeft gekregen via de fles?