Uit onderzoek van GfK blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders geen angst heeft om een halfgare hamburger te eten. Het Voedingscentrum waarschuwt tegen het eten van niet-doorbakken hamburgers. Bacteriën zitten vooral aan de buitenkant van vlees. Door het te versnipperen is gemalen vlees, zoals hamburgers, volledig buitenkant geworden omdat de bacteriën door het versnijden overal terechtkomen. Als je alleen de buitenkant verhit, kan de binnenkant dus bacteriën bevatten. Uit het onderzoek blijkt tevens dat Nederlanders de kans op een voedselinfectie het minst hoog inschatten bij rundvlees.
Lees ook
-
3
+‘Mijn Eetmeter’-app wordt ‘groter’ en krijgt barcode-scanner 9 apr 2019
-
6
+Negen doden door Belgische diepvriesgroente uit Hongarije 14 jul 2018
-
0
+‘Superbacterie’ verovert Belgische verzorgingstehuizen 21 jun 2017
- 2 Voedingscentrum promoot groenten met campagne ‘Eet meer ons’ 18 okt 2016
- 3 Helft Nederlanders wil beter kunnen koken 9 mrt 2016
- 1 Voedingscentrum raadt aan herbruikbare tassen te wassen 29 feb 2016
- 2 ‘Goede’ darmbacteriën verergeren symptomen ziekteverwekker E.coli 23 sep 2015
- 32 Waarom is ‘versgefilterd’ langer houdbaar? 19 feb 2015
- 0 Voedingscentrum gaat Schijf van Vijf aanpassen 21 mrt 2014
- 0 Onderzoeksbureau GfK: omzetgroei supers vlakt af 11 sep 2013
Halvegaren: geen woord over osseworst en tartaar.