Bacteriën zoals Salmonella en E.coli tieren onverwacht goed in zakjes voorgesneden sla. Dat blijkt uit een Britse studie. Sappen die uit de verwerkte of gesneden blaadjes lekken, laten de Salmonella-bacteriën zelfs in de koelkast snel groeien. Volgens hoofdonderzoeker Primrose Freestone zijn de ziekteverwekkers ook met uitvoerig wassen niet te verwijderen en worden ze schadelijker naarmate ze langer in het zakje zitten. De onderzoekers adviseren daarom voorverpakte sla op de dag van aankoop op te eten. De Food Standards Agency zegt in de Huffington Post dat er de afgelopen 5 jaar slechts 1 incident was met Salmonella in voorverpakte sla.
Lees ook
-
2
+Wat is gevaarlijker eten: fugu, rundvlees, water of de mens zelf? 12 jun 2022
-
18
+Een chloorbadje voor de sla is duurzaam 30 jan 2018
-
2
+Minder campylobacter, maar meer antibioticaresistente bacteriën op Britse kip 17 jan 2018
-
0
+Kipverwerker zegt sorry voor zijn oude kip 27 okt 2017
- 3 Bruin geroosterd brood voortaan kankerverwekkend 23 jan 2017
- 1 9.500 overtredingen in Britse slachthuizen in 2 jaar 29 aug 2016
- 14 Diepvries wapen tegen voedselverspilling 7 jul 2016
- 1 Britse FSA wil verkopers van besmette kip bekend maken 26 nov 2014
- 3 Meeste voedselvergiftigingen in VK door campylobacter-kip 28 jun 2014
- 0 Paarden-DNA aangetroffen in blikjes rundvlees 6 nov 2013