Het Limburgse bedrijf Isobionics zegt van 1 sinaasappel miljoenen liters sap te kunnen maken. Het bedrijf haalt de smaakstof valencene uit een sinaasappel en voegt natuurlijke stoffen als water, suiker en gist toe. Het proces dat volgt, zou gelijk zijn aan wat in de sinaasappel plaatsvindt. Omdat het de productiviteit van de natuurlijke processen sterk verbetert, zouden de kosten dalen met meer dan 50%. Volgens de CEO Toine Janssen van Isobionics gebruikt het bedrijf een natuurlijk proces, ook al klinkt het nogal technologisch. Het bedrijf wil ook sap van andere citrusvruchten technologisch ontwikkelen.
Lees ook
- 3 Sinaasappelsap smaakt anders als de muren groen zijn 17 nov 2023
- 2 Zwendel met statiegeld 4 aug 2023
-
2
+Duurzame, natuurlijke geur- en smaakstoffen, zo uit de fabriek 15 nov 2018
- 15 TNO onderzoekt conservering door plantenextracten 28 nov 2016
- 3 ‘Free-from’ meest gehoorde woord op FML 22 nov 2016
- 0 Amerikaan wil ‘natuurlijk eten’, maar weet niet wat dat is 11 dec 2015
-
3
+‘Nudging’ binnen gezondheidszorg kan zelfs levens redden 21 nov 2015
- 0 Apple bouwt aan ‘volledig gezondheids-platform’ 6 mei 2014
- 1 Is honing altijd ‘natuurlijk’ of soms genetisch gemanipuleerd? 15 jan 2014
- 0 De 12 foodtrends voor 2014 19 dec 2013
Dus het uiteindelijke product komt nog verder verwijderd van het origineel te staan, dsu nog ongezonder voor de mens om te drinken. Pers ze nou gewoon zelf maar uit en meteen drinken, dan eet je tenminste wat je drinkt.