+ Genot koriander lijkt genetisch defect
![Genot koriander lijkt genetisch defect](https://www.foodlog.nl/images/made/2a703e01277aca84/Koriander_cilantro_kruiden_719_433_84_s_c1.jpg)
Koriander vind je lekker of juist vies. Waarom dat zo is, (b)lijkt iets genetisch.
Dezelfde ziektes kunnen verschillende oorzaken hebben. Nederlandse wetenschappers gebruikten big data om de uiteenlopende verschillende moleculaire oorzaken van diverse ziektes in kaart te brengen en gerichtere behandeling te kunnen ontwikkelen.
Van fruitsap tot olijfolie, van vis tot vlees en van koffie tot kruiden. Heel wat producten die we regelmatig eten of drinken, zijn fraudegevoelig. Margaret Balfour legt uit welke producten het meest fraudegevoelig zijn en waarom.
Tijdens Foodlogs cursus Food Interaction discussieerden tuinder en versvoorvechter Rob Baan en hoogleraar voedingsmiddelentechnologie Tiny van Boekel over de vraag 'zijn verse producten gezonder dan houdbare?'
Fotosynthese maakt van licht en CO2 biomassa. Biomassa gebruiken we zowel als energie als in de vorm van voedsel en is dus cruciaal voor ons leven. Wetenschappers ontdekten een genetische modificatie die de productie van biomassa kan verhogen.
Plantaardige melk. Het klinkt zo duurzaam. Tegenwoordig zijn er vele varianten op de markt: sojamelk, rijstmelk, havermelk, kokosmelk en… amandelmelk. Is dat wel zo duurzaam als de associatie met “plantaardig” doet geloven?