Ouder worden door druivensap
©timburnsart Foodnavigator komt vandaag met het positieve nieuws dat druivensap hersenveroudering tegengaat. Zelfs als die al aan de gang is.
Dit zijn de jaren van ingrijpende innovaties in ons eten. De gevolgen van ons zittende leven, teveel eten en in verkeerde samenstellingen eisen hun tol. Overheid en verzekeraars zullen de voedingsindustrie dwingen om met oplossingen te komen. Ik denk...
© Heartkins Begin deze maand kwam ik met een bericht over futloze voeding. Het mineraalgehalte van voeding lijkt alarmerend teruggelopen. Dat is problematisch, want die stoffen hebben we nodig. Vervelend feit: de akkers raken simpelweg uitgeput....
Stel je bent vrouw. Je weet dat je eigenlijk 'fout' eet. Bovendien weet je dat er een premieverhoging van je ziektekostenverzekering aankomt. En eigenlijk wil je niet langer horen dat je weleens eerder dood zou kunnen gaan aan een kanker, hart- of...
Hoe meer rood vlees je eet, hoe groter je kans op darmkanker. Komende week promoveert Johan de Vogel in Wageningen op de remedie: neem chlorofyl-rijke groenten bij je biefstuk of rib-eye en het kwalijke effect op je darmcellen wordt geneutraliseerd.
Vandaag kwam de European Food Safety Authority met de resultaten van een marktonderzoek waarvoor het veldwerk afgelopen najaar werd gedaan. In een rapport van meer dan 200 pagina's valt te lezen dat het belangrijkste risico dat mensen zien...
Van oermens tot moderne mens volgen we voor wat betreft onze voedingsgezondheid een onmiskenbaar patroon van degeneratie. Zoals een artikel bij dit plaatje uit een Economist van december 2003 (13-19 december) het zei: nooit eerder in de...
Afgelopen week kwam de Convention on Biological Diversity (CBD) van de Verenigde Naties bijeen in een ad hoc meeting in het Spaanse Granada. Besproken werd o.m. het voorstel om het bestaande internationale moratorium op tests en verkoop van zg....