Workshop: Zuurdesem bakken
Zuurdesem begint met een moeder. Op vrijdag 8 maart legt Ineke Berentschot je uit waar je een moederdeeg vandaan kunt halen en hoe je na kneden en bakken van het lekkerste zuurdesembrood kunt proeven.
Dry January 2019 is ten einde, hulde aan de volhouders. Maar wie zijn of haar volharding wil belonen met een ongeremde terugval naar de oude gewoonte, moet toch even opletten. Want het lijkt helemaal niet te helpen, een tijdje stoppen. De schade aan...
Restaurant Het Amsterdamse Proeflokaal is failliet verklaard. Het enorme restaurant met 1.000 zitplaatsen aan het Stadionplein in Amsterdam opende anderhalf jaar geleden met grote ambities de deuren. De bijna 400 investeerders zijn waarschijnlijk de...
De Belgische winkelketen Delhaize geeft gehoor aan de oproep van dierenrechtenorganisatie GAIA om kangoeroevlees uit de schappen te halen. België is de grootste importeur ter wereld van kangoeroevlees voor menselijke consumptie. In 2016 voerden...
Brood wordt van alle soorten voedsel het meest verspild. Daarom start de Britse North London Waste Authority (NLWA) een campagne om broodverspilling, met name van broodkorstjes, tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian. Aanleiding voor de campagne...
Eind 2017 ging maaltijdboxenproducent HelloFresh naar de beurs, met de belofte in het laatste kwartaal van 2018 het brutobedrijfsresultaat in zwarte cijfers te kunnen schrijven. Uit het persbericht vandaag blijkt dat moment op te moeten schuiven naar...