Het nieuws van de dag, uit de (inter)nationale media. Zie jij nieuws wat hier nog niet staat? Zet het erbij!
Op 3 december 2015 organiseert MVO haar eerste themamiddag over oliën en vetten: Van voedingscommunicatie tot gedragsverandering, de wetenschap en praktijk over effectieve voedingscommunicatie.
Dankzij sociale media heeft menige consument het gevoel dat datgene wat op ons bord belandt, in toenemende mate ongezonder en onveiliger is. Dit symposium doet een boekje open over een aantal stevig gekruide voedingszaken.
Infecties van de schimmel Aspergillus fumigatus zijn 'een tikkende tijdbom'. Tijdens de themadag van het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding (NVLV) op 6 november gaan verschillende sprekers hier op in.
Tijdens de vierde editie van Château Maestricht presenteert Maastricht een Vrijthof om op te eten. Een mooi festijn voor alle liefhebbers van het goede én smaakvolle leven.
Wijn en spijs is vreselijk vorige eeuw. Probeer bier en ijs!
De 8ste Max Havelaar Lecture draait om het aanbreken van een nieuw tijdperk, de start van de Sustainable Development Goals.
Na drie jaar experimenteren is het Britse boeren gelukt om een zoete aardappel te kweken die er hetzelfde uitziet en smaakt als de geïmporteerde variant.
De Xylella fastidiosa-bacterie die de Zuid-Italiaanse olijfgaarden teistert, blijkt nu ook het vasteland van Frankrijk te hebben bereikt.
Bijna de helft van de ouderen kan zijn levensverwachting niet goed inschatten. Dat kan leiden tot verkeerde beslissingen.