Wat doen we hiermee?
Ik kwam deze video tegen op marketingfacts. Iets om even stil bij te staan. De overload van onze samenleving!
Het aantal mensen met overgewicht stijgt nog steeds. Door gemeenten kan er op lokaal niveau veel worden gedaan om deze trend te keren. Om ze daarbij te helpen, lanceert het Voedingscentrum samen met landelijke en lokale partners de praktische...
Met een rondje Nederland in 30 minuten ging op 31 januari in Hilversum de campagne 30 minuten bewegen' van start. De campagne moedigt Nederlanders aan in beweging te komen voor een gezonder en actiever bestaan. De helft van de Nederlanders beweegt...
De Britse certificeringsorganisatie Soil Association overweegt luchttransport voor biologische voedingsmiddelen te verbieden. Daarmee reageert de organisatie op de kritiek van consumenten op de stijgende milieuvervuiling door vliegvervoer. De...
Op de Universiteit van Amsterdam is een laser ontwikkeld die de microstructuur in ‘transparante’ levensmiddelen zoals emulsies in kaart kan brengen. Ook kan met de nieuwe technologie een driedimensioneel beeld worden geschapen....
Pure groente- en fruitsappen worden over het algemeen als gezond gezien. De sappen bevatten echter minder voedingsvezels dan verse groenten en fruit. Een Britse studie waarin de resultaten van 11 onderzoeken op een rij werden gezet, wijst uit dat de...
Het marktpotentieel voor functionele chocolade is erg groot. Uit een recente studie in opdracht van chocoladeproducent Barry Callebaut in vijf Europese landen met een rijke chocoladetraditie blijkt dat 36% chocolade wil kopen die de gezondheid actief...
Junkfood is niet alleen slecht voor de lichamelijke gezondheid, maar ook voor de geestelijke. Veel vet eten zorgt voor stemmingswisselingen en agressiviteit. Dat zegt Joseph Hibbeln, arts en onderzoeker aan de Amerikaanse National Institutes of...
Kok Joop Braakhekke zou het van harte met kok Jamie Oliver eens zijn. Maar ja, Braakhekke zet z’n culinaire presentaties helaas niet in voor gezonde voeding op lagere scholen. En bovendien, het Engelse schoolsysteem – met z’n...
Slager & Worstmaker Kees van der Marel De lekkerste worst maken is een bijzondere en smakelijke kunst. Slager & Worstmaker Kees van der Marel van Slagerij Besteman uit Beverwijk ontving maandag jl. tijdens de jaarvergadering van Het...
'Hier in Brussel vind je bij de Marokkaan ook couscous van gerst. Over die van gierst schreef ik net verleden week een artikel in Brussel Deze Week (maar dat is niet online gezet)', schreeft Nick bij het artikel over vergeten groenten in Africa....
Smaakwetenschapper prof. Kees de Graaf en levensmiddelentechnoloog prof. Tiny van Boekel van Wageningen Universiteit zijn betrokken in een nieuw project rond 'sensorische verzadiging'. Ze gaan daarbij op zoek naar levensmiddelen die zo goed...