Culinair ontdekt: morieljes
Twee Belgen telen morilles, na de truffel de duurste paddenstoelen. Dankzij die 'koningen van de Europese morieljes' kun je dé voorjaarspaddenstoel voor een flinke duit vers op je bord krijgen.
Van bonen laat je scheten, maar veganisten lijken er erg gelukkig van te worden. Het 'vieze' vocht dat er overblijft in de pot met bonen - welke soort dan ook - is prima te gebruiken voor zowel zoete als hartige bereidingen. Nick Trachet over zijn...
Waarom verdween de kabeljauw uit de Noordzee? Nick Trachet serveert de vis samen met het verhaal van de Nederlandse visbioloog Dolf Boddeke. Omdat waspoeder de Noordzee niet meer bemest, kreeg de kabeljauw het moeilijk in de wateren voor onze kust....
Nick Trachet bespreekt de voorloper van het suikerklontje. Grote klompen geraffineerd suiker, vooral populair onder Duitse studenten om Feuerzangenbowle te maken. Ze overgieten een suikerbrood met rum, om het vervolgens boven gekruide wijn in de hens...
Nick Trachet ontdekt black eyed peas. Niet de muziekgroep, maar de bonen waarnaar ze zichzelf vernoemden. Deze geluksbrengers uit Afrika zijn goddelijk lekker wanneer je ze boterzacht kookt. Het recept is erg makkelijk, en met enkel de bonen, gerookt...