Culinair ontdekt: ajvar
![Culinair ontdekt: ajvar](https://www.foodlog.nl/images/made/2a703e01277aca84/Ajvar1_bright_719_433_84_s_c1.jpg)
Herfst is het seizoen van de zomervruchten. Nick Trachet ontdekt kaviaar van geroosterde paprika's en aubergine.
Het schooljaar is begonnen, tijd voor een verkwikkende voedzame hap op ons bord. Onlangs kwam hier nog eens rolmops in huis, het perfecte slachtoffer voor een ontbijt. Zure haring geeft moed, maakt je wakker, smaakt uitstekend bij een boterham en...
Het is de tijd van Brussel Foor. Eigenlijk zou die nu afgelopen zijn, maar door de coronamiserie werd ze eerst verplaatst naar de hele maand augustus, om dan helemaal afgeschaft te worden. Omdat de foorkramers onder die condities wel collectief...
De Afrikaanse diaspora staat dezer dagen in het centrum van de aandacht. Dan mag een eetschrijver als Nick Trachet niet achterblijven. Niet over wat er in Afrika gebeurt, maar over het eten in de groepen die van oorsprong uit Afrika stammen, maar nu...
Vis moet vandaag héél vers zijn. De technieken daarvoor zijn verbeterd. Van verplichte kost op vrijdag werd vis trendy en tenslotte sashimi en sushi. Levend verse vis. De ervaring van verre reizen naar plekken waar de vis vlak naast het bord wordt...